Máte chuť na dekadentní večeři s minimem ingrediencí a námahy? Nakupte váš oblíbený sýr, zapalte svíčky, zejména svíčku pod mističkou na fondue, namočte křupavou bagetu v rozehřátém sýru a hostina může začít! Fondue můžete také podávat v chlebové misce.
Ingredience
- 1 a půl lžíce másla
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- ½ lžičky soli0
- 0,2 dcl mléka
- 150 g chedaru
- 150 g eidamu
- čerstvá bageta
Postup
1. V misce na fondue nechte rozpustit máslo, přidejte do něj škrob, pořádně rozmíchejte a osolte. 2. Vlijte mléko a míchejte, dokud se směs nedostane do varu. 3. Přidejte na kousky nakrájený sýr a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté do sýru namáčejte vaše oblíbené pochutiny.
Poznámky
Do sýru můžete namáčet čerstvou bagetu, hroznové víno, kostičky uzeného masa nebo šunky propíchnuté párátkem, zeleninu, krekry, americké brambory.