Cibulačka patří mezi polévkové klasiky. Znáte ale recept na tu nejlepší? Rozhodli jsme se být troufalí a přísahat vám, že je to ten náš!
1. Oloupané cibule nakrájejte na čtvrtiny a dále na na tenčí proužky. Ve větším hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm cibule za občasného míchání opékat na mírném ohni po dobu asi 15 minut. Zvyšte teplotu a opékejte za stálého míchání ještě asi 15 minut, nebo než cibule pořádně zkaramelizuje. Důkladně vařečkou seškrábávejte vrstvu ze dna hrnce. 2. Až bude cibule krásně zkaramelizovaná, přidejte červené víno a koňak a nechte je téměř zcela vypařit. Poté přidejte kuřecí i hovězí vývar, lžíči předem opražené mouky a špetku muškátového oříšku. Dobře promíchejte. 3. Směs přiveďte k varu a nechte vařit asi 30 minut. Tekutina by se měla výrazně zredukovat. Dochuťte solí a pepřem. 4. Připravte si zapékací misky, které položíte na plech. Dejte do nich hotovou polévku a asi dvě lžíce strouhaného sýra. Bagetu nakrájejte na plátky a každý z nich lehce potřete česnekem. Plátky dejte na vrch polévky a zasypte zbylým sýrem. 5. Dejte do vyhřáté trouby na dobu asi 5 minut, nebo než se sýr krásně rozpustí a ihned servírujte.Ingredience
Postup