Víkend = snídaně do postele! Připravte pro svojí vyvolenou, svého vyvoleného, pro své děti nebo třeba babičku s dědečkem luxusní lívance ze sladkých brambor. Nejen, že jim uděláte radost, ale navíc je obdarujete dávkou betakarotenu, který podpoří imunitní systém a vitamínem B6, který působí proti nespavosti, depresi a celkově ladí psychiku. A víte komu dalšímu ty lívance připravte? Jsme si jistí, že si je zasloužíte.
1. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu. Batáty omyjte a jakmile se voda vaří, celé a neloupané je vložte do hrnce. Vařte 20 až 30 minut, než změknou. Zchlaďte je studenou vodou, oloupejte a rozmačkejte nebo rozmixujte na pyré. 2. Do pyré vmíchejte rozpuštěné máslo, mléko a vejce. Zvlášť smíchejte suché ingredience – mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, muškátový oříšek a skořici. Nakonec obě směsi dohromady promíchejte na hladké těsto. 3. Pánev vymažte tenkou vrstvou kokosového oleje a všechny lívance postupně upečte. Každý lívanec pečte nejprve z jedné strany (asi 2 až 3 minuty) a jakmile se začnou tvořit bublinky a konzistence je pevnější, lívanec obraťte a dopečte z druhé strany (asi 1 minuta). 4. Servírujte teplé polité javorovým sirupem a posypané pekanovými ořechy.Ingredience
Postup