Toskánská polévka patří mezi pokrmy, které dokážou člověka bezesporu zasytit. Svým způsobem bychom tuto polévku mohli zařadit k těm smetanovým, jež se připravují z kvalitního hovězího masa a brambor. Už jen tyto suroviny jsou pro člověka dostačující. Jak si takovou toskánskou polévku vlastně připravit?
Toskánská polévka aneb příprava smetanového pokrmu
U této polévky je o to důležitější se řídit surovinami, které jsou popsány níže. Jedině tak docílíte hutné a zároveň velice chutné polévky. Jako první si připravte 300 g mletého hovězího masa, řepkový olej, 150 g anglické slaniny, 1 ks cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky a 750 ml hovězího vývaru. Dále nezapomeňte také na 400 g brambor, 2 hrstky kadeřávek, sůl, pepř mletý a 200 ml smetany 12 %. Nyní máte potřebné suroviny připravené a můžete se pustit do samotného pokrmu. Jak postupovat tak, abyste se na závěr mohli těšit na chutnou polévku?
V první řadě si vezměte kastrolek. Do něho umístěte plátky slaniny, které následně opečete dokřupava. Po dokončení jednotlivé plátky slaniny vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Po slanině nám zůstal výpek. Ten poslouží pro přidání oleje a mletého masa. Mleté maso nezapomeneme osolit a opepřit. Necháme opéct ze všech stran, a to dohněda. Během samotné přípravy je důležité ho opravdu důkladně rozmělněte pomocí vařečky nebo jiného vhodného nástroje. Hotové maso poté vyjmete a umístíme do mísy. Výpek stále ponecháme v kastrolku.
Jak pokračovat s pokrmem?
Nakrájíme si nadrobno cibuli, kterou následně necháme zesklovatět, a to ve výpeku v kastrůlku. Přidáme dále nasekaný česnek a opět necháme chvíli restovat. Po uplynutí nějaké doby zaprášíme ingredience moukou. Minutu necháme restovat. Je důležité během restování neustále míchat. V momentě, kdy uplyne lhůta, přidáme vývar. Necháme přivést k bodu varu a přidáme oloupané a nakrájené brambory. Takto necháme vařit doměkka.
Na závěr vmícháme do polévky smetanu a vrátíme maso. Přidáme na kousky natrhaný kadeřávek. Polévku je možné ještě na konec dochutit pomocí soli a pepře.