Holandský řízek v housce je výborným pokrmem, pokud vás zrovna nenapadá nic jiného. Hravě jej dokážete připravit v krátké době a navíc máte jistotu, že zachutná opravdu všem. Co budete k příprav holandského řízku v housce potřebovat? Stačí vám jen pár základních ingrediencí. Tyto ingredience se vám přitom postarají o velmi rychlý a chutný oběd nebo večeři. To už bude záviset na vás.
Holandský řízek v housce připraven v krátké době
Co budete k přípravě tohoto receptu potřebovat? Připravte si 200 g telecího masa na burgery, 4 ks šalvěje, sůl, pepř, 25 ml šlehačky 30 %, petrželku, 70 g sýr goudy, 10 g parmazánu a 2 plátky anglické slaniny. Tím příprava ingrediencí nekončí. Dále si musíte připravit suroviny také k trojobalu. Na ten budete potřebovat hladkou mouku, šlehačku, vejce, sůl, strouhanku, 2 ks housky briošky, olej na smažení, tatarskou omáčku a nakládané okurky. Poté se můžete pustit do přípravy receptu. Pojďme se společně podívat na to, jak připravit holandský řízek v housce.
Vezměte pánev a nakrájejte slaninu. Nakrájenou slaninu umístěte na pánev a nechejte jemně nahřívat. K orestované slanině přidáme šalvěj. Nyní si připravte mleté maso. To očistěte, osolte a opepřete. Následně přidejte slaninu se šalvějí. K ingrediencím přidejte také šlehačku a nakrájenou petrželku. Ta by měla být nakrájená najemno. Tím přidávání ingrediencí ještě nekončí. Přidejte také goudu a parmazán. Všechno smícháme a přidáme do ledničky. Mezitím si můžete připravit trojobal. Smíchané ingredience nechejte v ledničce.
Dokončujeme holandský řízek v housce
Hladkou mouku, rozkvedlané vajíčko a strouhanku. Zkrátka klasický trojobal. Rozřízneme housku a necháme jemně opéct. Do ní následně položíme hotové holandské řízky. Ty po namočení do trojobalu necháme na pánvi osmažit do zlatavé barvy. Takto můžeme servírovat na talíři a ozdobit jej bylinkami.