České polévky na stůl zkrátka patří. Výjimkou není ani pražská polévka, kterou si v tomto článku představíme. Máte rádi typicky české polévky? Pak jistě oceníte recept na pražskou polévku. Recept dokáže připravit i začínající kuchař. Samotný postup totiž není nijak náročný. Obrovskou výhodou je i fakt, že polévku hravě připravíte do 30 minut vašeho času.
Pražská polévka
Příprava pokrmu je velice jednoduchá. Jako první se ovšem podíváme na potřebné suroviny. Velkou část surovin má každý z vás doma. Jestliže vám některá z níže uvedených surovin bude chybět, bez větších problému si vystačíte i s menším obchodem. Jaké suroviny tedy nesmí chybět při přípravě této polévky? V první řadě si připravte 1 ks cibule, 1 ks mrkve, 2 ks brambor a 1 ks klobásy. Dále nesmíte zapomenout také na 1 l vývaru, 2 lžičky sladké papriky a 1 lžíci sádla. Na závěr je potřeba si připravit ještě sůl a pepř. Tyto suroviny ale využijete pouze dle vašeho uvážení a chuti.
Jakmile máte ingredience připravené, můžete se přesunout k té důležitější části přípravy. Tím je samotný recept na vynikající pražskou přípravu. Vezměte si cibuli a tu nakrájejte. Poté necháme cibuli alespoň na 15 minut odležet. Připravte si sádlo, které bude hlavní ingrediencí cibule. Na sádle totiž necháme cibuli zpěnit a přidáme nakrájenou klobásu, kterou následně opečeme. První část receptu máte za sebou. Tato část vám zabere pouhých pár minut. Po dokončení můžete pokračovat. Za pár minut si budete moct vychutnat chutnou polévku.
Jak dokončit pražskou polévku?
Ve druhé části přidáme mrkev a necháme ji orestovat. Poté mrkev zasypeme červenou paprikou. V konečném důsledku vše necháme zalít vývarem a přidáme oloupané a zároveň nakrájené brambory. Takto je necháme vařit po dobu asi 15 minut. Polévku můžete opepřit a osolit. Na závěr vám přejeme dobrou chuť.