Rádi chodíte na tortilly plněné kuřecím masem? Co kdybychom vám řekli, že si je můžete připravit u vás doma? Příprava domácích tortill není nijak náročná. Další obrovskou výhodou je také fakt, že pokrm dokážete připravit velice rychle. Tortilly s kuřecím masem se tak náramně hodí nejenom k obědu, ale také k večeři nebo na snídani.
Tortilly s kuřecím masem
Ingredience budou nyní rozdělené do tří částí. První část tvoří ingredience potřebné k přípravě tortilly. Na tortillu budete potřebovat sůl, 280 ml vody, 500 g polohrubé mouky a 6 lžic oleje. Další část tvoří náplň. Náplň bude vyžadovat sůl, 2 ks rajčat, 50 g sýru niva, 1 ks papriky, 100 g kukuřice, 0,5 ks okurky, 300 g kuřecího masa, 1 lžičku provensálského koření. Poslední částí jsou ingredience pro přípravu dresingu. Dresing vyžaduje 2 stroužky česneku, 4 lžíce majonézy, 0,5 lžičky hořčice a 2 lžíce kečupu. V této fázi máte ingredience připravené.
Jako první si připravíme dresing. Příprava dresingu je velice jednoduchá. Stačí veškeré ingredience smíchat a následně nechat odležet v ledničce. Po zhotovení se pustíme do přípravy náplně. U náplně začneme se zeleninou a sýrem. Tyto ingredience si nakrájíme na malé kousky. Maso je potřeba naopak nakrájet na středně malé kousky a osolit. Takto necháme osmažit na oleji a přidáme provensálské koření. Na závěr ingredience smícháme se zeleninou a sýrem. Náplň je hotová a můžete se pustit do poslední částí přípravy.
Příprava tortilly
U tortilly si připravíme nejprve hladké těsto. To poté rozdělíme na osm stejných dílů. Jednotlivé díly vyválíme na kulaté placky o síle alespoň 2mm. Připravíme si pánev a na ní nalijeme trochu oleje. Následně necháme tortilly zprudka osmahnout. Jednu stranu vždy ponechte na pánvi po dobu 20 až 25 vteřin. Na tortillu je potřeba umístit směs zeleniny a masa. Tuto směs zalijeme dresingem a v konečném důsledku zamotáme a servírujeme.