Čas od času se linou odevšad – z koše, z kuchyňského dřezu, je jimi prosycen vzduch po vaření. Jak se jich zbavit? Přinášíme vám jednoduché návody, jak na to. A pomocníky, kteří zápach pomohou odstranit, najdete většinou doma.
Kuchyňský dřez
Odstraníte ho použitím směsi soli a jedlé sody. Smíchejte je v poměru 1:1, nejčastěji se používá po jednom šálku. Zalijte celou konvicí vroucí vody a do dřezu následující dvě hodiny nelijte nic jiného.
Zápach z odpadkového koše
Nelibě vonící koš, do kterého házíme kde co, způsobují bakterie, které se v odpadu množí. Pomůžou vám kuchyňští pomocníci, o kterých jste jistě netušili že byste je k takovému účelu vůbec mohli použít. Zápach z koše odstraní kůra z citrusů – pomeranče, citronu, limetky nebo několik lístků čerstvé máty.
Zápach po vaření zelí
Tato zdravá, ale když se tepelně zpracuje, tak nelibě vonící zelenina, je často problém. Po jejím uvaření jdou všichni obvykle rádi vynést koš nebo musí nutně nakoupit či jít na návštěvu… To všechno proto, aby nemuseli cítit odér ze zelí. Zmírníte ho tak, že do vody při vaření přidáte na půlku rozkrojený citron.