Soba jsou tenké pohankové nudle pocházející z Japonska, kde se servírují v zimě teplé pro zahřátí a v létě naopak studené pro osvěžení. Přizpůsobte tedy jejich teplotu při podávání aktuálnímu počasí. Věříme, že vám zachutnají na oba způsoby.
1. Oloupanou cibuli nakrájejte na drobno. Omytou a oloupanou mrkev dejte do horké osolené vody a vařte po dobu asi 3 minut. Po vyndání mrkev nakrájejte na plátky. Na plátky nakrájejte také omyté ředkvičky. 2. Ve větším hrnci přiveďte k varu asi 2 litry vody a dejte do ní soba nudle. Zamíchejte, aby se nudle neslepovaly a vařte po dobu 3 až 4 minut. Vodu slijte a nudle nechte okapat. 3. Na pánvi rozpalte slunečnicový olej a dejte na něj orestovat nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte také mrkev a zelené fazole. Zamíchejte, přidejte uvařené nudle soba a ochuťte sojovou omáčkou. Chvíli prohřejte. 4. Vypněte zdroj tepla, přidejte limetkovou šťávu, nakrájené ředkvičky a špetku wasabi pasty. Vše dobře promíchejte a můžete ihned podávat.Ingredience
Postup