Dnes máme chuť na nějakou odlehčenou večeři a k tomu skleničku červeného vína při svíčkách. I to nejobyčejnější jídlo se dá naservírovat speciálně a nezapomenutelně. Kouzlo tohoto jednoduchého pokrmu spočívá v jeho aranži. Lehká večeře má tu výhodu, že ráno se vám bude vstávat mnohem lépe. Labužníci si Ratatouille mohou posypat parmezánem.
Ingredience
- 1 hrnek rajčatového pyré (nejlepší je samozřejmě domácí)
- 2 stroužky česneku
- 3 snítky tymiánu
- 1 lilek
- 1 žlutá dýně
- 1 cuketa
- 3 kapie
- 5 brambor
- 3 rajčata
- 1 lžíce másla
- mléko
- 1 lžíce hladké mouky
- špetka mletého muškátového oříšku
- sůl
- pepř
Postup
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Přiveďte k varu 2 hrnčíky vody. Do ní vhoďte na kolečka nakrájené brambory a nechte bublat 7 minut. Vysušte na papírovou utěrkou.
2. Nakrájejte na kolečka dýni, kapie, rajčata, cuketu.
3. Připravte si bešamel: ohřejte hrnek mléka. V jiném rendlíku nechce rozpustit lžíci másla, přidejte lžíci mouky a povařte 2 minuty. Přilévejte postupně mléko a míchejte. Dochuťte muškátovým oříškem, osolte a opepřete.
4. Do zapékací mísy vyložené pečicím papírem vyskládejte kolečka zeleniny úhledně za sebe, přelijte rajčatovým pyré a bešamelem a zapečte.