Kachna je klasickým českým pokrmem. Ta během roku rozhodně nesmí na vašem talíři chybět. Vzhledem k tomu, že se blíží konec roku, je ideální čas na to, připravit si doma kachnu, a to bez cizí pomoci. Pokud k tomu přidáte zelí a bramborové knedlíky, uvidíte, že si pošmáknete. Prvně vás ale čeká relativně náročný proces. Na jehož konci to ale bude stát za to.
Připravujeme kachnu aneb tradiční český pokrm
Kachna je sama o sobě velice chutným pokrmem, takže k tomu budete potřebovat minimum množství ingrediencí. V první řadě je potřeba zakoupit kachnu vážící alespoň 2 kilogramy a více. Musíte myslet na to, že váha je uváděná včetně kostí. Jinými slovy čím těžší bude kachna, tím více masa vám v konečném důsledku zůstane. Jaké ingredience kromě kachny budete dále potřebovat? Je potřeba se zaměřit také na sůl a kmín. Tyto ingredience vám hravě stačí. Svým způsobem se výše uvedené ingredience dají nazývat za hlavní suroviny. Jak následně postupovat s přípravou?
Kachnu si položte na stůl a pečlivě si s ní pohrajte. Přesněji řečeno mluvíme o tom, abyste kachnu osolili a okmínovali. Nestačí tento proces provést jen z venkovní částí kachny. Je potřeba ji osolit a okmínovat také zevnitř. Poté ji položíme na pekáč, a to zády dolů. Jakmile proces dokončíte, nezapomeňte kachnu přikrýt víkem. Následně ji můžeme vložit do trouby na 120 stupňů celsia. Vyhněte se polévání nebo vymazávání pekáče. Nic takového se konat nebude. Zkrátka ji jen tak vložte do trouby a nechejte péct. Kachnu je potřeba nechat v troubě po dobu asi 4 hodin.
Dokončovací práce v kuchyni
Troubu neotevírejte po výše uvedenou dobu. Pokud ji neotevřete, uvidíte, že vás výsledek příjemně zaskočí. V momentě, kdy uplyne 4 hodinová doba, sundejte víko pekáče a poté zvedněte teplotu v troubě přibližně o 30 stupňů celsia. Tím kachnu dopečeme. Ideální doba se v tomto případě pohybuje v rozmezí od 20 do 30 minut. Ve finále je kachna hotová. Připravit k ní si můžete červené zelí a bramborové knedlíky.