Čokoládovou bábovku odmítne s největší pravděpodobností jen malé procento obyvatel. Ostatní se budou bezesporu zajímat o to, jak připravit stejně vynikající ne-li chutnější čokoládovou bábovku. Pokud se i vy zajímáte o recept, pak vám jej v následujících odstavcích dopřejeme. Chutnou čokoládovou bábovku si následně budete chtít připravovat téměř každý den.
Připravíme si chutnou čokoládovou bábovku
Jak jistě víte, žádný recept se neobejde bez surovin. Ty tvoří polovinu úspěchu. Poté bude záviset na tom, jaké máte s přípravou tohoto dezertu zkušenosti. Na druhou stranu připravit čokoládovou bábovku zvládne i úplný začátečník. Doba přípravy je odhadovaná přibližně na 60 minut. Připravte si tedy 150 g cukru, 2 až 3 ks vejce, 125 g másla, 4 lžíce kakaa, 125 ml mléka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 350 g hladké mouky a 125 g hořké čokolády. Tyto suroviny vám postačí k tomu, aby vás na samotném závěru čekala sladká odměna. Pojďme se vrhnout na přípravu pochoutky.
Vejce je potřeba v první řadě našlehat tak, aby vám vznikla pěna. Toho docílíte společně s cukrem. Dále přidáte vanilkový cukr a rozpuštěné máslo. Kromě těchto ingrediencí je důležité přidat také prosátou mouku, mléko, kakao a prášek do pečiva. Na závěr nesmíte zapomenout na hořkou čokoládu, jež je připravená na malé kousky. Pomocí přidaných ingrediencí dokážete vyšlehat vláčné těsto. Nyní si vezměte formu na bábovku. Do formy na bábovku nalijeme čokoládové těsto. Forma na bábovku musí být dobře vymazaná a hrubou moukou vysypána.
Pokračujeme v přípravou čokoládové bábovky
Poté si nechte vyhřát troubu, a to na 200 stupňů celsia. Jakmile bude trouba připravená, vložte do ní čokoládovou bábovku a nechte péct přibližně na 15 minut. Po uplynutí této doby je nutné teplotu snížit na 150 stupňů celsia a nechat péct dalších 30 minut. Jakmile je čokoládová bábovka hotová, necháme ji vychladnout. Teprve poté lze čokoládovou bábovku vyklopit a pocukrovat.