Klasické lečo je klasickým pokrmem, který si Češi velice oblíbili. Pochopitelně není lečo, jako lečo. I přes to, že se jedná o snadný pokrm, jež dokážete připravit během 20 minut, je potřeba se zaměřit na potřebné ingredience i samotný postup. Rozhodně si nemyslete, že u přípravy leča se nedá udělat chyba. Opak je totiž pravdou. Jinými slovy je nutné se soustředit i u takto snadných pokrmů.
Připravujeme lečo aneb jak na to?
Jako první se opět podíváme na potřebné ingredience. Bez potřebných ingrediencí se nedá začít. Nedokážete připravit pokrm, jestliže vám chybí hned několik ingrediencí. Jaké ingredience budete k přípravě leča potřebovat? Připravte si 2 lžíce sádla, 1 ks cibule a 1 ks klobásy. Co se týče klobásy, doporučujeme vám sáhnout po ostřejší variantě. Dále nezapomeňte také na 5 ks bílé papriky, 4 ks rajčat, 5 ks vejce a 1 hrnek petrželky. Na závěr je dobré mít při sobě také sůl a mletý pepř. Dvě poslední ingredience slouží k dochucení pokrmu.
V první řadě si vezmeme sádlo. Na sádle necháme orestovat nadrobno nasekanou cibuli. Po zhotovení přidáme na plátky nakrájenou klobásku a takto necháme restovat. Nyní si nakrájíme papriku, a to na proužky. Tyto nakrájené proužky následně přidáme k výše uvedeným surovinám. Kromě papriky přidáme také na menší kousky nakrájená rajčata. Ingredience osolíme a opepříme dle svého uvážení a chuti. Ingredience necháme podusit, a to přibližně po dobu asi 5 minut. Lečo se nám pomalu, ale jistě rýsuje, a tak vám stačí už jen poslední krok k dokončení pokrmu.
Dokončujeme chutné lečo
Na závěr přidáme rozšlehaná vejce a petrželku, kterou nasekáte. Vejce by mělo ztuhnout. Jakmile je proces dokončen, lečo dochutíme solí a pepřem. Pokrm máte hotový a my vám přejeme dobrou chuť. Lečo se hodí nejenom, jako hlavní chod, ale také na večeři.