Nemáte už chuť na klasické řízky? Rádi byste vyzkoušeli změnu, ale nechcete se pouštět do náročného receptu? Pokud tomu tak je, pak se zkuste zaměřit na kapustové řízky. Jejich příprava není nijak náročná, takže je zvládne připravit i úplný začátečník. Stačí se jen držet receptu, který vám včetně potřebných surovin rozepíšeme v následujících odstavcích.
Co si připravit na kapustové řízky?
Na kapustové řízky budete potřebovat 75 g hladké mouky, 2 ks vejce, 175 g strouhanky, sůl, rostlinný olej na smažení a 400 g hlávkové kapusty. Jak si můžete všimnout, recept není náročný ani na samotné ingredience. Podobně je na tom i postup. Kapustové řízky tak zvládnete připravit velice snadno, a to během několika málo minut. Jestliže máte veškeré suroviny nakoupené, můžete se pustit do přípravy kapustových řízků. V první řadě je zapotřebí kapustu uvařit. Ideálně ve slané vodě. Ta je pro kapustu tou vůbec nejlepší.
Kapusta by se měla vařit doměkka. Ve chvíli, kdy je kapusta měkká, máte jistotu, že je správně uvařená. Poté byste měli kapustu nechat okapat. Nejlepším způsobem, jak toho docílit je rozdělení po jednotlivých listech. Košťál kapusty vyřízněte. Následně kapustové řízky osolte dle své chuti. Po uvaření a osolení obalte kapustové řízky v mouce, vejcích a strouhance. Vejce musí být pochopitelně rozšlehaná. V neposlední řadě kapustové řízky necháme smažit. Ke smažení sáhneme po rostlinném oleji. Kapustové řízky je dobré připravovat mimo jiné na rozpáleném tuku. Na talíři je možné ozdobit rovněž podle chuti.
Změna, která stojí za to!
Jestliže tedy toužíte po změně a už nechcete připravovat klasické řízky, vyzkoušejte výše uvedenou kapustovou variantu. Uvidíte, že ačkoliv je recept a příprava tohoto pokrmu velice jednoduchá, kapustové řízky vám zachutnají. Jak již bylo zmíněno, připravit je zvládne každý.