Máme tady první březnový týden a s ním přichází i první číslo letošního roku. Doufali jsme, že rok 2021 bude rokem lepším, a to nejen pro gastronomii a hotelnictví. Nestalo se tak. Snad vás alespoň potěšíme tématy a články, které jsme pro vás připravili.
V rubrice Legislativa se podnikatelé dozvědí, co by začátkem roku neměli přehlédnout. Většina z nich pokračuje v řešení problémů způsobených pandemií viru Covid-19. Co bylo k záchraně jejich podnikání přislíbeno koncem minulého roku, se nyní začíná realizovat.
V hlavním tématu – Kam kráčíš, HORECA? – jsme oslovili ty, kteří jsou v segmentu HORECA v „první linii“, kteří se snaží najít cesty, jak pomoci stávajícím podnikatelům v oboru, a jak se on-line připravují budoucí hoteliéři a pracovníci v cestovním ruchu.
Jde to! Od prvního uzavření podniků už utekla řada měsíců, přesto ne všechny firmy to „položilo“. Některé dokázaly rychle zareagovat, a díky tomu i v této nelehké době slaví úspěch. Oslovili jsme několik z nich.
Velikonoční veggie inspirace. Většina velikonočních receptů a dekorací se točí kolem vajec. Myslíte si, že vytvořit velikonoční menu jen z rostlinných surovin je utopie? Opak je pravdou. Nechte se inspirovat na stránkách 42‒44.
Zabijačka se může stát kulturním zážitkem. Nevěříte? Pak vás o tom určitě přesvědčí Václav Frič, šéfkuchař a majitel restaurace Na Pekárně. Víte, že můžete zabijačku zprostředkovat i ve vaší provozovně? Sesbírali jsme pro vás všechny důležité informace, abyste mohli zabijačkové pochoutky s klidem zařadit na svůj zimně laděný jídelníček.
Jaká vína můžeme očekávat od ročníku 2020? Otázka, která zajímá mnohé vínomilce, majitele vinoték či provozovatele gastronomických zařízení. Těmi nejpovolanějšími zdroji informací jsou určitě vinaři, kteří loňskou bitvu s přírodou vedli. Pěti z nich jsme položili pár otázek. Jejich odpovědi naleznete na stránkách 58‒60.
To samozřejmě není vše. Mnohem více se dozvíte v prvním čísle časopisu Gastro&Hotel profi revue.
Kde časopis seženete? Čtěte ZDE