Na čtvrtečním vyhlašování soutěže Zlatý kuchař 2017, které proběhlo v Royal Theatre na Vinohradské ulici, byli vyhlášeni ti nejlepší kuchaři v kategoriích: Volba veřejnosti, Objev roku, Síň slávy, Zahraniční kuchař, Zlatý kuchař. Večerem tradičně provázela herečka a milovnice gastronomie Markéta Hrubešová. A poradila si i s takovou výzvou, jako byly střepy ze šampaňského, kterým se křtila aktuální Gourmet mapa.
Do Síně slávy se dostal kuchař Roman Paulus. Prý měl za to, že takové ocenění dostávají staří lidé a on je přece stále mladý :-). Nejvíce bodů od poroty, tedy cenu Zlatého kuchaře, získal stejně jako loni, Jan Punčochář. Nadšení obou i dalších oceněných, bylo veliké.
Riccardo Lucque, majitel řetězce vyhlášených restaurací v Praze, cenu za nejlepšího zahraničního kuchaře vůbec neočekával. O to větší bylo potom jeho překvapení.
Diváci Mňam TV měli příležitost nahlédnout do zákulisí restaurací Riccarda Lucqua v několikadílné sérii pořadů. Zpětně můžete shlédnout všechny pořady oceněného kuchaře ZDE. Zajímá vás, jak vést podobně velký podnik a co taková práce obnáší? V našich pořadech odhalíte tajemství úspěchu Riccarda Lucqua.
Riccardo žije gastronomií už od svých šestnácti let. Možná právě díky tomu se mu v podnikání tak daří. Navíc získal spoustu zkušeností ve světě, devět let pracoval v restauraci v Anglii. Mezitím se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Také dělal šéfkuchaře New Yorské restaurace Il Bucco, která byla v době Riccardova působení vyhlášena nejlepší novou restaurací na Manhattanu.
V Praze Riccardo působí od roku roce 2002. V dubnu 2005 otevřel svou vlastní restauraci Aromi na Vinohradech, po čtyřech letech jejího úspěšného provozu pak v roce 2009 svou druhou restauraci La Finestra in Cucina. V květnu 2012 zahájila provoz v pořadí již třetí Riccardova restaurace Il Mercato v Brně. Riccardo Lucque prezentuje Itálii v Čechách pod značkou LaCollezione, která seskupuje všechny jeho provozovny.