Dušená jehněčí kolínka recept, který si dokážete hravě připravit během pár desítek minut, a to bez předchozích kulinářských znalostí. Kromě toho se jedná o velice chutný recept. Zvlášť ve chvíli, kdy je jehněčí šťavnaté a zároveň i křehké. Pokud navíc přidáte k receptu gremolatu, podpoříte tím celkovou chuť jídla. Jak připravit recept a jaké ingredience je zapotřebí k samotnému receptu?
Dušená jehněčí kolínka
K přípravě receptu budete potřebovat tyto ingredience: 4 ks jehněčí kolínka, 4 ks mrkve, 4 ks cibule drobné, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks bobkového listu. Dále nesmíte zapomenout také na 1 snítek rozmarýnu, 250 ml červeného suchého vína, 200 ml zeleninového vývaru, lžíci másla, sůl, pepř a 3 stroužky česneku. Suroviny si musíte připravit také ke gremolatě. Gremolata vyžaduje svazek petrželky hladkolisté, lžíci extra panenského olivového oleje, lžíci citronové šťávy, citronovou kůru a 4 stroužky česneku. Po přípravě ingrediencí se můžete pustit do přípravy receptu.
Jako první si očistěte maso. Následně je potřeba jej osolit a opepřit, a to dle svého uvážení a chuti. Po přípravě masa oloupejte zeleninu. Česnek je zapotřebí nakrájet najemno. Mrkev naopak pokrájejte na špalíčky. Cibuli můžete nechat v celku. Pokud se jedná o velké kusy, snadno je přepulte na dvě poloviny. Nyní si vezměte velký kastrol. V něm nechte rozehřát olej. Kolínka je potřeba v kastrolu zatáhnout a poté odložit na talíř. V kastrolu nechte orestovat mimo jiné i mrkev s česnekem. Po orestování vrátíme do kastrolu maso.
Dokončujeme přípravu chutného receptu
Kromě masa přidáme také cibuli a bylinky. Takto necháme zalít vínem a vývarem. Po přidání ingrediencí necháme přivést k varu. Jakmile necháte směs přivést k varu, snižte teplotu. Hrnec poté zakryjeme poklicí. Maso je zapotřebí nechat dusit, a to do měkka. Tento proces bude trvat přibližně dvě a půl hodiny. Pomalu se blížíme ke konci. Necháme přilít vývar podle potřeb. Jakmile se budete blížit ke konci pečení, přidejte máslo a gremolatu. Tu je potřeba připravit. Nahrubo necháme rozmixovat česnek s lístky petrželky. Přidáme olej, citronovou kůru a šťávu. Takto necháme mixovat. Směs se musí spojit.