Naší vášní je zkoušet stále nové recepty a chutě. Jak to máte vy? Letos na Silvestra budeme péci čedarové větrníčky podle Josefa a už dopředu víme, že to bude chuťová bomba!
Ingredience:
Větrníčky:
- 135 g vody
- 4 g soli
- 60 g másla
- 85 g hladké mouky,
- 70 g cheddaru
- 3 vajíčka velikost M
- 1 lžička drceného černého pepře
Chutney:
- 500 g rajčat
- 4 stroužky česneku
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 100 g oleje
- 1 lžička soli
- 1 chilli paprička
Postup:
- Do hrnce dejte vařit vodu, sůl, máslo a pepř, do vařící směsi nasypte mouku a rychle míchejte, dokud se nevytvaruje tužší hmota, knedlík. Nechte lehce vystydnout, přidejte vajíčko jedno po druhém a nakonec polovinu sýra.
- Stříkejte na plech s papírem bochánky pomocí sáčku s hladkou trubičkou, ty posypte zbylým sýrem a pečte při 200°C asi 20 min. dozlatova.
- Na chutney rozpalte olej, přidejte římský kmín, česnek a restujte dohněda.
- Přidejte na čtvrtky nakrájená rajčata a prudce asi 10 min. restujte. Přidejte sůl a chili papričku a poté ponorným mixérem rozmixujte dohladka. Vychlaďte a můžete podávat.