Příprava paštiky se zdá náročná, ale není tomu tak. Budete jen muset vydržet, než paštika vychladne a pak už si ji můžete namazat na křupavý toast. Svůj osvědčený recept nám poslala paní Lhotská z Kladna.
Ingredience
- 320 g kuřecích jater
- 1 cibule
- 190 g másla
- 1 stroužek česneku
- 50 ml šlehačky
- 50 g másla na zalití paštiky
- sůl
- pepř
Postup
1. Rozpusťte 20 g másla, přidejte do něj cibuli nakrájenou na kousky a orestujte. Přidejte prolisovaný česnek. Přidejte játra a osmažte. Poté nechte vychladit.
2. Do mixéru dejte připravenou směs, zbylé studené máslo, sůl, pepř a rozmixujte.
3. Paštiku dejte do misky a přelijte rozpuštěným máslem. Dejte vychladit a podávejte s brusinkami.
Poznámky
Pokud chcete, aby vám paštika vydržela déle, zalijte ji přepuštěným máslem.