Tento neodolatelný sladký nákyp se peče v malých mističkách, lépe tak zjistíte, kdy je hotový a také při pečení tak snadno nespadne. Nejlépe chutná v neděli odpoledne s šálkem kvalitního čaje nebo kávy.
Ingredience:
- 50 g hladké mouky
- 120 g másla
- 500 ml mléka
- 100 g cukru moučka
- 15 g vanilkového cukru
- 8 vajec
Postup:
- Nejprve připravte omáčku z jíšky. Rozehřejte máslo a k němu postupně přidávejte mouku. Míchejte, dokud nevznikne bílá jíška.
- Sundejte z plotny a přidávejte po částech horké mléko a míchejte.
- Rozmíchanou omáčku vraťte zpět na plotnu a přiveďte k varu. Míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
- Do omáčky vmíchejte 3 lžíce moučkového cukru.
- Do vlažné omáčky vmíchejte žloutky. Bílky vyšlehejte do polotuha se zbývajícím cukrem. Smíchejte obě směsi.
- Formičky vytřete rovnoměrně máslem, nechte ztuhnout v lednici a postup ještě jednou opakujte. Na závěr vysypte moučkovým cukrem.
- Rozdělte těsto do všech formiček a pečte 15 minut při 180 °C.
- Posypte moučkovým cukrem a podávejte.