Čas od času by na stole neměla chybět květáková polévka. Vynikající polévka, která vás dokáže během mrazivějších dnů příjemně zahřát. Jak si ale takovou květákovou polévku připravit? Pomocí našeho receptu už nebudete muset chodit na květákovou polévku do restauracích nebo hospod. Hravě si ji dokážete připravit i u sebe doma. Pojďme se na to společně podívat.
Květáková polévka
V první řadě je potřeba zdůraznit, že ani květáková polévka nepatří k náročným pokrmům. Hravě si ji tedy dokážete připravit i u sebe doma. Tento fakt platí pochopitelně i pro naprosté začátečníky. Začít by se mělo samozřejmě u přípravy ingrediencí. Jaké suroviny je potřeba si připravit? Připravte si 1 ks květáku, 5 ks brambor, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku soli, 1 špetku mletého pepře, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíci mleté papriky, 1 ks cibule a 1 ks petrželové nati. Nyní máte ingredience připravené a můžete se pustit do přípravy samotného pokrmu.
Jak již bylo uvedeno, polévka není na přípravu nijak náročná. Dalo by se říct, že i výše uvedené ingredience má většina z vás doma, a tak nebudete muset zbytečně ztrácet čas nákupem ingrediencí. Jakmile máte vše připravené, pusťte se do vaření. Připravíme si květák. Ten je potřeba rozebrat na menší částí. Následně jej nechat povařit, a to alespoň po dobu 10 minut v osolené vodě. Po uplynutí doby přidáme na kostky nakrájené brambory. K tomu přidáme lžičku kmínu a koření. Poté takto necháme povařit do změknutí brambor.
Polovina je již určitě za vámi
Náročnější polovina je za vámi. Připravte si olej do hrnce a nechte opražit cibulku. K cibulce přidáme mouku a necháme krátce znovu opražit. Po opražení přidáme papriku a zalijeme sklenicí studené vody. Vše necháme rozvařit a vlijeme do polévky. Polévku máte téměř hotovou. Teď už jen nechte polévku ještě po dobu 5 minut povařit. Na závěr můžete posypat sekanou petrželovou nati. Přejeme vám dobrou chuť.