Bramborový salát, podobně, jako cukroví bezpochyby k Vánocům patří. Pokud si ho chcete vychutnat každým soustem, je potřeba jej dokonale připravit. Teprve poté si bramborový salát dokážete vychutnat. Jestliže nemáte s přípravou příliš mnoho zkušeností, následujte nás. Prozradíme vám, jak bramborový salát připravit tak, aby zachutnal celé rodině.
Připravujeme bramborový salát aneb vánoční pokrm
Prvně si povíme bližší informace o tom, co je zapotřebí nakoupit za suroviny. Bez těch bramborový salát rozhodně nepřipravíte. Nesnažte se ingredience nahrazovat jinými. Nemuselo by to následně dopadnout podle vašich představ. Potřebovat tedy budete 2,5 kg brambor, 275 g nakládaných okurek, 200 g hrášku, 450 g majonézy, lžíci hořčice plnotučné, 4 až 6 ks mrkve, petržel, lžičku soli a lžičku mletého pepře. Co se týče ingrediencí, máte vše řádně připravené. Nyní se můžeme pustit do přípravy bramborového salátu.
Je dobré si brambory připravit alespoň 24 hodin předem. To provedete tak, že je uvaříte ve slupce. Mrkev je potřeba oloupat a uvařit ve vodě, do které přidáte trochu soli. Mrkev vaříme až do změknutí. Uvařené a připravené brambory musíte oloupat a nakrájet na malé kostičky. Ingredience, jako je mrkev, okurka a cibule se rovněž krájí. Jen s tím rozdílem, že nikoliv na kostičky, ale nadrobno. Přecházíme do fáze, kdy suroviny promícháme, osolíme a opepříme. Přidáme k ním hrášek, hořčici a majonézu. Znovu je potřeba provést zamíchání.
Jak pokračovat dále?
Takto připravené jídlo uložíme do ledničky minimálně na 6 až 8 hodin. Ideální doba je noc. Jakmile ráno vstanete, bramborový salát je hotov. Můžete jej posypat ještě petrželí, kterou jsme uvedli v seznamu potřebných ingrediencí. Ta tomu totiž dodá tu správnou chuť. K bramborovému salátu si následně můžete připravit například kapra nebo řízky. To už bude záležet na chuti vás a vaší rodiny.