Tenhle recept si schováte na víkend, kdy je více času na přípravu snídaně a můžete se rozšoupnout. Připravte luxusní toast s avokádem, vajíčkem a kaviárem z divokého lososa třeba své drahé polovičce a můžeme vám zaručit, že s vámi bude chtít zůstat na věky věků 🙂
Ingredience
- 2 avokáda
- 1 vejce
- 1 granátové jablko
- kaviár
- olivový olej
- citron
- ocet
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup
1. Avokádo podélně rozřízněte. Do pecky zasekněte větší nůž, pootočte jím, a tím vyndáte pecku. Pokud vám v avokádu zbydou kousky slupky, což se často stává, vyjměte je.
2. Dužinu avokáda vydlabejte rovnou lžící do misky, můžete na menší kousky, bude se vám s nimi lépe pracovat. Jedno celé avokádo bohatě vystačí na dvě porce. Vidličkou avokádo rozmačkejte. Budete mít lepší strukturu, než kdybyste ho mixovali. Přidejte trochu olivového oleje a sůl a mačkejte dál.
3. Dejte si vařit vodu na pošírované vejce. Nesmí se úplně vařit, ale musí být těsně pod bodem varu. Přidejte do ní trochu octa. Ocet bílek vysráží a žloutek tak zaobalí. Vajíčko si vyklepněte do misky, lépe se vám bude vkládat do vody. Ve vodě roztočte lžící vír a doprostřed pošlete vajíčko. Nechte ho tam maximálně tři minuty. Pomocí lžíce kontrolujte, aby nepřilnulo k hrnci. Pokud je moc měkké, nechte ho ještě chvíli dodělat.
4. Rozkrojte citron na výšku, tím odpadne problém padajících pecek do jídla. Šťávou z půlky citronu pokapejte avokádo. Přidejte sůl a pepř.
5. Na rozpálené pánvi opečte nasucho chleba.
6. Vajíčko opatrně vyjměte a položte na papírovou utěrku, aby z něj vysála vodu. Toastový chléb pomažte avokádovou pastou, navrch položte vajíčko, ozdobte zrníčky granátového jablka, nasekanou pažitkou a kaviárem.