Slavíte Halloween, původně anglosaský svátek? Pokud ano, jistě se budete chtít doma nebo před přáteli blýsknout nějakou neobvyklou děsivou pochoutkou. Pokud nejste příznivci zahraničních svátků, můžete Halloween pojmout pouze z gastronomické stránky a vyzkoušet připravit v kuchyni něco nového. Třeba něco z toho, čím ozvláštníme naši sváteční tabuli my.
Strašidelný tác ocení nejen děti. Na jeho přípravu budete potřebovat:
- banány
- mandarinky
- kiwi
- jahody
- zelená jablka
- marshmallows
- hrozinky
- čokoládu
- šlehačku nebo krém
- pavouky na ozdobu
- párátka
Banány překrojte na čtvrtiny, jako oči použijte rozpuštěnou čokoládu, místo pusy použijte hrozinky. Zelená jablka velmi efektivně poslouží jako děsivá tlama. Místo zubů použijte malé marshmallows. Kiwi napíchejte na párátka a pomocí čokolády a marshmallows z nich vytvořte děsivé obličeje. Na docílení toho správného efektu jsou potřeba pavoučci nebo jiná děsivá havěť.
Pomerančovo-dýňový drink připravíte rozmixováním pomerančového džusu se dvěma lžícemi dýňového pyré. Zakápněte citronem, případně doslaďte hnědým cukrem.