Máte rádi klasickou mramorovanou bábovku? Není se čemu divit, patří mezi nezapomenutelné klasiky. Vyzkoušejte jí na podzim trochu ozvláštnit přidáním dýně a my vám slibujeme, že její úspěch bude minimálně stejně tak velký. K čaji, ke kávě nebo celá na posezení?
1. Připravte si dýňové pyré. Uvařte dýni hokaido podle zvoleného postupu a dužinu rozmixujte. Předehřejte troubu na 180°C. 2. Připravte těsto. Smíchejte 350 gramů mouky, prášek do pečiva, ½ lžičky skořice, ½ lžičky sušeného zázvoru a ½ lžičky mletého hřebíčku. Zvlášť smíchejte olivový olej, 150 g bílého krupicového cukru a 100 g třtinového cukru. Po jednom přidejte také všechny vejce a nakonec i dýňové pyré. Mokrou směs přidejte do suché a dobře promíchejte. 3. Připravte crumble. Smíchejte 100 gramů změklého másla, 200 g mouky, 100 g třtinového cukru, lžičku skořice a mleté vlašské ořechy. Vymažte formu na bábovku trochou másla, vysypte moukou a nalijte do ní připravené těsto. Posypte drobenkou a dejte do předehřáté trouby na 35 minut. 4. Mezitím si připravte polevu. V menším hrnci zahřejte 50 gramů másla s javorovým sirupem a lžičkou sušeného zázvoru. Po vytažení koláče z trouby jej ještě horký sirupem polijte a můžete servírovat.Ingredience
Postup