Vychutnejte si vegetariánskou pizzu, která vás nadchne svou barevností a především jedinečnou chutí! Její příprava je snadná, zdravotní účinky nedozírné. 🙂
Ingredience:
- 200 g květáku
- 2 vejce
- 60 g hladké mouky
- 40 g sýru, doporučujeme parmazán
- 300 g rajčat
- 1 menší cuketa
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- olivový olej
- čerstvé listy máty, výhonky
Postup:
- Květák rozmixujte nadrobno.
- Přidejte mouku, sýr, vejce, sůl, pepř a utvořte těsto, které necháte přikryté odpočinout v lednici dvě hodiny.
- Z těsta vyválejte placku, položte ji na pečicí papír na plechu a pečte na 180 °C 20 minut.
- Chřest omyjte a odkrojte z jeho konců 2 cm. Ty vyhoďte. Svažte chřest ho do svazku a hlavičkami nahoru ho vložte do hrnce. Nalijte studenou vodu – má sahat těsně pod hlavičky, ty změknou díky páře, která stoupá z hrnce. Poté, co chřest uvaříte (cca 3 minuty – do poloměkka), zchlaďte ho ledovou vodou.
- Připravte zdobení na pizzu. Rajčata nakrájejte na kostičky a dejte dusit. Poté, co začnou bublat, rozmixujte najemno, ochuťte česnekem, osolte, opepřete a potřete jimi těsto. Na těsto vyskládejte natenko nakrájená kolečka cukety, chřest, pokapejte bazalkovým pestem, osolte, opepřete a pečte ještě 15 minut.
- Ozdobte mátovými listy a výhonky nebo klíčky.