Hledáte tip na bezmasé jídlo, na kterém si zaručeně pochutnáte? Pak určitě vyzkoušejte pečenou dýni s lehkou bramborovou kaší s cibulkou, bylinkami, oříšky a rozpečeným sýrem.
1. Předehřejte troubu na 180°C. Dýni rozřízněte a odstraňte semínka. Obě poloviny posypte nasekanými lístky rozmarýnu a do každé dejte jeden celý oloupaný stroužek česneku, osolte, opepřete a vlijte jednu lžíci olivového oleje. Dýni dejte na plech vyložený pečicím papírem, vedle položte dvě neloupané cibule vcelku a dejte péci do trouby zhruba na 20-25 minut. 2. Brambory oškrábejte a dejte je vařit do osolené vody do měkka. Hotové je zceďte, přidejte k nim máslo, mléko, osolte, opepřete, a pomačkejte na kaši. 3. Dýni upečenou do měkka vyndejte z trouby. Opatrně oloupejte pečenou cibuli a všechnu ji přidejte ke kaši a promíchejte. Pečené dýně vyškrabejte (vyškrábaný obsah ponechte uvnitř), přidejte 2-3 lžíce bramborové kaše a promíchejte. 4. Ve hmoždíři podrťte vlašské ořechy (nebo je můžete najemno nasakat) a dýně jimi posypte. Modrý sýr nakrájejte na menší kousky a přidejte navrch dýní. Přelijte lžičkou medu a dejte rozpéci do trouby na cca 10 minut. Pak přelijte kapkou medu a můžete servírovat.Ingredience
Postup