Koláč z litého těsta si jistě zamilujete. Na jeho ozdobu můžete použít i další ovoce, například meruňky, jablka nebo švestky. Vyzkoušejte, jaká je vaše nejoblíbenější kombinace! Názorný návod na přípravu koláče najdete ve videu.
Ingredience
- 250 g másla
- 250 g cukru krystalu
- 2 vejce
- 240 ml podmáslí
- 740 g hladké mouky
- 3 lžičky kypřicího prášku
- 1 lžička sody
- 500 g jahod
- zmrzlina k podávání
Postup
1. Nejprve si vyšlehejte změklé máslo s cukrem. Poté přidejte vejce a postupně přilévejte podmáslí. Nakonec přidejte všechny sypké ingredience.
2. Těsto vlijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, navrch naaranžujte jahody řezem dolů.
3. Dejte péct při 170 °C na 45–60 minut. Vyzkoušejte vidličkou, jestli je střed propečený.
4. Koláč podávejte se zmrzlinou.
Další recepty s krátkým video návodem: