Kdo říkal, že perníčky se pečou jen o Vánocích… Překvapte svoji drahou polovičku a upečte mu/jí srdce z lásky jako z Matějské pouti. Doporučujeme do zdobení vložit všechno vaše výtvarné a básnické umění!
Suroviny:
- 550 g hladké mouky
- 50 g másla
- 40 ml mléka
- 35 g medu
- 150 g cukru
- 3 vejce
- 1 lžička sody
- 1 lžíce kakaa
- koření do perníku
Na polevu:
- 160 g cukru moučky
- ½ lžíce kukuřičného škrobu
- 1 bílek
Postup:
- Smíchejte mouku se sodou a perníkovým kořením, cukrem a kakaem. Ve druhé míse vejce, máslo pokojové teploty, mléko. Smíchejte obě směsi v hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte odležet nejlépe do druhého dne v lednici.
- Z papíru si vystřihněte srdce požadované velikosti. Vyválejte těsto, papír na něj přiložte a ostrým nožem vykrojte.
- Pomažte bílkem a pečte asi 20 minut na 170 °C.
- Po vychladnutí ozdobte (smíchejte suroviny na polevu a dejte je do cukrářského sáčku s malou špičkou). Velká pouťová srdce jsou nejefektivnější, když hrají různými barvami, na výzdobě si dejte záležet.