Dýňová polévka je na našem podzimním stole evergreen. Dýně se dá kombinovat se spoustu ingrediencí, zkoušíme tedy stále nové recepty a tenhle patří mezi naše nejoblíbenější!
Ingredience:
- 1 dýně Hokkaido nebo máslová dýně
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 sladší jablka
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička skořice
- zakysaná smetana
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
- Dýni omyjte, oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostky.
- Na pečicí papír na plechu vyskládejte dýni, cibuli nakrájenou na kolečka, oloupané stroužky česneku a zakapejte olivovým olejem.
- Po 20 minutách přidejte jablka a pečte 10 minut.
- Dejte vařit vývar, do něj vhoďte dýni a ostatní suroviny, rozmixujte a ochuťte.
- Na talíři ozdobte zakysanou smetanou.