Kdo by si nechtěl připravit celerovou polévku k hlavnímu chodu? Celerová polévka není příliš často vyhledávaná. Přitom patří mezi velice chutné polévky, které vás mohou příjemně překvapit. Pokud si celerovou polévku nepřipravujete z toho důvodu, že neznáte recept, pak vám právě s tímto problémem rádi pomůžeme. Pojďte si s námi připravit celerovou polévku, která vám bezesporu zachutná.
Příprava chutné a kvalitní celerové polévky
Je pochopitelné, že se žádný recept neobejde bez ingrediencí. Příprava celerové polévky není nijak náročná, a to jak ze strany ingrediencí, tak samotné náročností. Nemusíte se tedy bát toho, že byste si nedokázali doma celerovou polévku připravit. Pojďme se však nyní podívat na ingredience, bez kterých se u této polévky neobejdete. Na přípravu celerové polévky budete potřebovat celer, 2 ks mrkve, 1 ks cibule, sůl, 1 dl octu, 225 ml sladké smetany, petrželovou nať a černé koření. Jakmile máte ingredience zakoupené, můžete se pustit do přípravy receptu.
V první řadě je potřeba připravit celer a mrkev. Tyto dvě ingredience nakrájíme najemno. Druhou variantou je strouhadlo. Celer i mrkev lze mimo jiné i nastrouhat. To bude záležet na vás, jakou z výše uvedených variant využijete. Dále opražíme na másle cibulku a přidáme celer i mrkev. Takto necháme chvíli podusit. Podle svého uvážení polévku okořeníme a osolíme. Po dokončení procesu zalijeme vodou, a to přibližně v množství od 800 do 1000 ml. Po nalití vody necháme vařit do doby, než zelenina nezměkne.
Jak celerovou polévku dokončit?
Na závěr je důležité odebrat trochu polévky a rozmixovat ji najemno. Tím polévku dochutíte a zahustíte. Rozmixovanou část polévky vlijeme zpátky do hrnce a přidáme smetanu společně s petrželovou naťi. V neposlední řadě lze polévku ještě dochutit octem a nechat ji znovu projít varem. Celerovou polévku můžete servírovat samostatně nebo s pečivem.