Segedínský guláš patří mezi chutné a oblíbené pokrmy. Pokud ovšem nevíte, jak si jej připravit, pak si přečtěte níže uvedený článek. Na kvalitní a chutný segedínský guláš je zapotřebí koupit ty správné suroviny. Jedině tak uvaříte segedínský guláš, který vám zachutná. Jaké suroviny tedy budete k přípravě segedínského guláš potřebovat? Následujte nás.
Připravujeme segedinský guláš
Jako první je zapotřebí si připravit suroviny k přípravě segedínského guláše. Jak již bylo uvedeno výše, ne každý recept je stejný, a tak je nutné se zaměřit právě na ingredience. Pokud pořídíte ty správné ingredience, poznáte to následně na chuti segedínského guláše. Jaké ingredience si tedy máte zakoupit? Zapomenout nesmíte například na sůl, cibuli, 30 g hladké mouky, 45 g rostlinného oleje. Dále si připravte také 125 ml šlehačky, 450 g kysaného zelí a kmín. Na závěr vyhledejte v supermarketu také 250 ml vývaru, 600 g vepřového masa a lžičku mleté papriky.
Vezměte si maso, které opláchněte pod vodou a následně nakrájejte na kousky. Poté si připravte cibuli, kterou taktéž nakrájejte na drobno a nechte osmahnout na polovině oleje. Cibule musí chytnout růžovou barvu. V další fázi přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme vodou. Jakmile přidáme ingredience, můžeme přidat i nakrájené maso, a to společně s kmínem a soli dle svého uvážení. Poté nezapomeňte přilít část vývaru a přikrýt pokličkou. Je potřeba ovšem segedínský guláš občas promíchat. Po promíchání vždy přikryjte pokličkou. Maso necháme vařit do poloměkka. Maso zároveň musíte podlévat vodou nebo vývarem.
Dokončující proces segedínského guláše
K masu přidáme také nakrájené kysané zelí. Takto opět necháme dusit. Guláš je potřeba mimo jiné i zahustit. Ideálním zahušťovadlem je jíška. Tu připravíte z oleje a mouky. Necháme rozmíchat a poté maso dusíme doměkka. Segedínský guláš na závěr zjemníme pomocí smetany a soli. Opět sůl přidáme podle svého uvážení. Segedínský guláš můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo rohlíkem.