Víte, jaký pokrm patří mezi klasiku české kuchyně? Pokud ne, pak je řeč o bramborácích. Ty nesmí chybět během kalendářního roku na žádném stole české domácností. Jestliže si nedokážete vybavit den, kdy jste je měli naposledy, máte možnost si je nyní připravit. Konec konců je na to nejvyšší čas. Příprava bramboráku netrvá příliš dlouho. Přitom jde o jeden z klasických a vynikajících pokrmů vůbec.
Bramboráky
Bramboráky jste si nikdy nepřipravovali, ale rádi byste to zkusili? Děláte dobře, protože není bramborák, jako bramborák. Pokud jste je donedávna konzumovali pouze na akcích, pak nemůže být o bramborácích ani zmínka. Tyto bramboráky jsou pouhou náhražkou. Je dobré si připravit své bramboráky z kvalitních surovin. Jejich chuť bude o to lepší. Navíc přesně víte, jaké suroviny do pokrmu přidáváte. Nemusíte se tak obávat z toho, že vám recept na tyto bramboráky nebude chutnat. Na bramboráky si připravte 500 g brambor, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, 100 g hladké mouky, 2 ks vejce, 100 ml mléka, sádlo a majoránku.
Jak postupovat s přípravou bramboráku? V první řadě si vezmete brambory a ty oloupete. Poté je nastrouháme na struhadle nahrubo a vymačkáme. Brambory je potřeba zbavit zbytečného škrobu a vody, která se v nich nachází. Dále přidáme k bramborám sůl, pepř a vejce. Zapomenout nesmíte také na utřený česnek, majoránku, hladkou mouku a mléko. To stačí k bramborům a ostatním surovinám nalívat po troškách. Po nalití mléka důkladně promícháme. Jak bramboráky dokončit?
Dokončení bramboráků
V momentě, kdy je vše zamícháno se nám ingredience spojily v těsto. Na závěr je potřeba připravit si pánev. Na tu položte sádlo a nechte rozpustit. Pomocí naběračky budeme na pánev přidávat těsto. Jakmile jej na pánev přidáte, rozetřete ho ke krajům. Bramboráky necháme smažit po obou stranách. Papírovými utěrkami se zbavíme zbytečného tuku.