Bylinková vepřová panenka vám nabídne lahodný pokrm plný vynikající šťávy. Kromě toho se jedná o měkké maso, které navíc obalíte v bylinkách. Právě bylinky jsou vynikajícími ingrediencemi, jež pomohou zvýraznit chuť pokrmu. K obrovským výhodám patří délka přípravy pokrmu. Ta se pohybuje v rozmezí od 20 do 25 minut.
Bylinková vepřová panenka za 20 minut
Podle názvu si říkáte, že jde o složitý recept? Opak je ovšem pravdou, protože je tomu přesně naopak. Bylinkovou vepřovou panenku připravíte během 20 až 25 minut, jak jsme již naznačili v předchozím odstavci. Kromě toho není zapotřebí příliš velké množství ingrediencí. Co byste si měli připravit za ingredience na přípravu pokrmu? Nezapomeňte na 700 g vepřové panenky, 5 snítku rozmarýnu, svazek tymiánu, 2 lžíce celého pepře, olivový olej a sůl. Pochopitelně pepř a sůl budete používat v množství, jež je pro vás dostačující, aby pokrm zůstal chutný.
Jako první si očistíme panenku. Zbavte ji také veškerých blan. Poté si vezměte rozmarýn. Přesněji řečeno její větvičky. Ty následně nasekejte nadrobno. Pepř je dobré podrtit v hmoždíři. Připravte si prkénko, protože na něho musíte rovnoměrně rozprostřít směs bylin a koření. Maso necháme potřít olejem. V konečném důsledku obalíme v bylinkové směsi. První část máme již hotovou a můžeme se pustit do další částí přípravy tohoto chutného pokrmu. Nemusíte se bát, protože se blížíte už téměř do konce.
Jak dokončit tento vynikající pokrm?
Rozpálíme pánev, která je vhodná do trouby. Prvně ji na pánvi necháme opéct, a to ze všech stran. Po dokončení procesu vložíme panenku do trouby, a to na 200 stupňů Celsia. Takto necháme péct po dobu asi 8 minut. Panenka by měla být na povrchu skvělé opečená. Vevnitř ovšem musí zůstat růžová. Na závěr osolte. Pokrm máte hotový a můžete jej servírovat. Přejeme vám dobrou chuť.