Domácí chipsy si hravě můžete připravit i doma. Jedině tak budete vědět, jaké ingredience se v domácích brambůrkách nacházejí. Na přípravu domácích brambůrek nepotřebujete prakticky téměř žádné drahé suroviny. Mimo jiné vám stačí relativně malé množství potřebných ingrediencí. Kromě samotného receptu vám tedy sdělíme, jaké ingredience jsou k přípravě zapotřebí.
Připravujeme si domácí brambůrky
Jako první se podíváme na potřebné ingredience. Víte, jaké ingredience budete potřebovat k přípravě domácích brambůrek? Na přípravu domácích brambůrek jsou zapotřebí brambory a ubrousky. Dále si nezapomeňte připravit také sůl, ať už sáhnete po klasické nebo ochucené, to už bude záviset čistě jen na vás. Na závěr si z ingrediencí připravte také olej na smažení. Ubrousky pochopitelně nepatří mezi ingredience. Je to pomůcka k přípravě domácích brambůrek. Po přípravě ingrediencí se můžete přesunout ke druhé částí, čímž je samotná příprava pokrmu.
V této fázi je zapotřebí si oloupat brambory. Oloupané brambory nakrájíme na silnější plátky pomocí nože nebo struhadla. Takto nakrájené plátky vložíme do papírových utěrek. V utěrkách brambory osušíme. Necháme je tam tedy po nějakou dobu ležet. Následně je necháme smažit dozlatova, a to ve větším množství rozpáleného oleje. Bramborové plátky se nesmí k sobě přilepit. Vkládejte je tedy po menších dávkách. Jedině tak zamezíte výše uvedenému problému. Po usmažení je vyndáme z oleje a necháme osušit, a to opět na ubrouscích. Po usušení je necháme ještě vychladnout.
Jak dokončit domácí chipsy?
Na závěr domácí brambůrky ochutíme dle svého uvážení. Ideálním ochucovadlem je ochucená sůl, ať už se bude jednat o bylinkovou nebo česnekovou sůl. Pochopitelně můžete domácí brambůrky osolit také mořskou solí. Jak jsme již uvedli, to už bude záviset čistě jen na vás.