Kdo by neměl rád gulášovou polévku? Pokud připravíte gulášovou polévku správně, pak vás bezpochyby dokáže i dobře zasytit. Vesměs je polévka podobná samotnému hlavnímu chodu. My vám prozradíme, jak gulášovou polévku připravit a jaké suroviny na ní budete potřebovat. Jedině tak se dostanete k vyhovujícímu výsledku.
Suroviny a příprava gulášové polévky
K přípravě gulášové polévky budete potřebovat 3 až 4 ks brambor, 1 stroužek česneku, 1 lžíci hladké mouky, majoránku, masox, 65 g slaniny, mletý pepř, 325 g mletého masa, 1 lžičku papriky sladké, 2 lžíce celerové natě, cibuli a rajský protlak. Jakmile máte suroviny zakoupeny a připraveny, můžete se pustit do přípravy gulášové polévky. Vezměte si hrnec a do něho umístěte na malé kostičky nakrájenou slaninu. Tu vyškvaříte a přidáte nakrájenou cibuli, pepř, trochu rajského protlaku, papriku a nakrájené a oloupané brambory.
Poté nesmíte zapomenout přidat také mleté maso, sůl podle chuti a stroužek česneku. Poté jen mícháte všechny výše uvedené ingredience, a to po dobu asi 5 minut. To je doba, kterou se v hrnci ingredience budou restovat. Na závěr je potřeba zasypat navršenou mouku a následně zasmahnout. Směs zalijeme přibližně dvěma litry vody. Ta musí být pochopitelně horká. Blížíme se do konce. Teď už jen dochutíme podle chuti. Na dochucení můžeme použít například sůl, masox nebo trochu pepře. Vše necháme povařit asi na 15 až 20 minut.

Majoránka a celerová nať
Po dovaření polévky přidáme majoránku a celerovou nať. Tyto dvě ingredience dodají polévce tu správnou chuť. Přejeme vám dobrou chuť, můžete začít gulášovou polévku servírovat. Příprava gulášové polévky není nijak náročný proces. Vše vám zabere přibližně 45 minut času, včetně umytí nádoby a rychlého nákupu. Většinu surovin totiž má každý z vás doma. Jedná se tak o rychlý recept, jež oceníte převážně ve chvíli, kdy nemáte na vaření příliš mnoho času.