Krémové polévky si jistě získaly obdiv mnoha strávníků, a to převážně díky tomu, že vás dokážou zasytit. Pokud přemýšlíte nad tím, že byste si jednu z krémových polévek udělaly i doma, stačí jen znát pár tipů. Ty se týkají zejména toho, jaké vlastně krémové polévky existují. Jestliže vás teď žádná nenapadá, stačí si tento článek přečíst až do konce. Následně budete mít tipů téměř na celý týden.
Krémové polévky vás potěší i zasytí
První skvělou krémovou polévkou je kulajda. K ní budete potřebovat špetku soli, 3 lžíce hladké mouky, 2 ks vejce, 5 ks bobkového listu, koření, 250 ml smetany na vaření, 1 menší nádobu hub a 5 ks větších brambor. Postup na přípravu je jednoduchý, stačí oloupat brambory a následně umýt pod teplejší vodou. Jakmile budete mít tento proces hotový, umyté brambory nakrájejte podle sebe. Ideálními tvary jsou kostky. Připravte si hrnec, do kterého nalijete vodu a trochu osolíte. Do hrnce dejte nakrájené brambory, bobkový list a houby. V neposlední řadě nechte vařit.
V momentě, kdy vám začnou brambory měknout, připravíme si smetanu a mouku. Mouku jednoduše přidáme do smetany a mícháme. Po zamíchání těchto dvou surovin přidejte složku do hrnce. Nezapomínejte neustále míchat. Blížíme se do konce, a tak je čas na vejce. To rovněž přidáme rozkvedlané do hrnce za stálého míchání. Na závěr stačí pár minut povařit. Druhou krémovou polévkou je frankfurtská. Na stůl si připravte tyto suroviny: 1 ks cibule, 1 lžičku papriky – sladké, olej, 2 ks brambory, kostku masoxu, 3 stroužky česneku, jíšku a 100 až 150 g párku.
Příprava frankfurtské polévky
Cibulku v první řadě zpěňte, poté přidejte mletou papriku a osmahněte. Po rozpuštění nesmíte zapomenout na přidání nakrájených párků, které taktéž osmahnete. K závěru stačí zalít vodou a přidat zbylé ingredience, mezi které patří brambory, bujón, česnek a jíšku. Jíšku přidejte na konec, vzhledem k tomu, že se jedná o dochucovadlo. Pokud uděláte polévku na 2 až 3 dny, pokryjete tím hravě téměř celý týden. K dalším krémovým polévkám patří žampiónová, hříbková, čočková nebo dýňová.