Připravte si i vy u sebe doma vynikající domácí tortilly, jež vám nezaberou příliš mnoho volného času a pochutná si na nich celá vaše rodina. Kromě toho je výroba domácích tortill úplně směšná, budeme-li ji porovnat s těmi, které si můžete zakoupit v supermarketech. Nevíte, jak se takové domácí tortilly připravuji? Pak je dobré nás následovat a naučit se tento recept nazpaměť.
Připravujeme si domácí tortilly
Výhodou domácích tortill je fakt, že na ně nepotřebujete příliš mnoho ingrediencí. Na 8 tortill vám hravě postačí základní suroviny. Mezi ně patří například půl lžičky soli, 150 až 200 ml vody, 4 lžíce olivového oleje a 250 g hladké mouky. Jakmile máte ingredience připravené, můžete se pustit do přípravy samotného receptu. Jak jsme již uvedli na začátku předchozího odstavce, jejich příprava není nijak náročná, a tak ji hravě zvládnete za pár minut. Je potřeba ovšem postupovat podle níže uvedeného receptu, se kterým vás seznámíme v následujícím odstavci.
Jako první si smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva a soli. Dále přidáme do mísy také olivový olej. Poté necháváme po menších částech lít vodu. Skutečně byste měli lít vodu do mísy po menších dávkách. Je dost velká pravděpodobnost, že vám i nějaká ta voda zbyde. Pomocí těchto ingrediencí by vám mělo vzniknout těsto, jež by se však nemělo lepit. Nyní těsto nechejte na chvíli odpočinout. Je to z toho důvodu, aby se vám následně s těstem lépe pracovalo. Doba odpočinku se pohybuje v rozmezí od 15 do 25 minut. Tuto dobu využijte na přípravu náplně a jiných ingrediencí, čím naplníte tortilly.
Jak pokračovat s přípravou domácích tortill?
Těsto si v této fázi rozdělíme na 8 dílků. Na troše mouce si vyválíme z každého dílku velice tenkou placku, která bude mít průměr okolo 20 cm. Tortilly necháme péct na rozpálené pánvi, a to na sucho. Ve chvíli, kdy se budou tvořit mírné bublinky na tortillách, otočíme je. Opékání by nemělo být delší než 30 až 40 vteřin. Takto teplé můžete plnit náplní a masem, které jsme si připravili dle své chuti a uvážení.