Klasická bábovka už vám nepřipadá dostatečně atraktivní, protože ji připravujete téměř každý den? Nemusíte nutně měnit dezert a začít tak připravovat například tiramisu nebo cheesecake. Je to o originalitě. Co se takhle zaměřit na jiný druh bábovky? Tím jiným druhem bábovky může být například jablková bábovka, která vám bude chutnat přinejmenším stejně, jako ta klasická.
Připravte si chutnou jablkovou bábovku
Jablková bábovka se v konečném důsledku nijak neliší od té klasické. Jako první se ovšem společně podíváme na potřebné ingredience. Co budete potřebovat k přípravě jablkové bábovky? Na přípravu této bábovky jsou zapotřebí 2 hrnky hladké mouky, 0,75 hrnku cukru, balení prášku do pečiva, balení vanilkového cukru, 1 lžičku skořice mleté, 3 ks vejce, 0,50 hrnku bílého jogurtu, 2 hrnky jablek oloupaných a nakrájených a na závěr také rozinky, podle chuti. Po přípravě ingrediencí se můžete přemístit k přípravě samotného pokrmu.
Jak jsme již uvedli v předchozím odstavci, ingredience máte připravené a nyní vám nebrání nic v cestě, připravit si chutnou jablkovou bábovku. Vezměte si mísu a do té nasypte mouku, cukr, skořici i kypřící prášek. Jakmile ingredience smícháme, přidáme dále jogurt, vejce a nahrubo nastrouhaná jablka. Podle chuti je možné přidat rozinky, jež jsme rovněž uvedli do seznamu potřebných ingrediencí. To už bude ovšem záležet na každém z vás, jestli vám rozinky chutnají či nikoliv. Pokud učiníte tyto kroky, máte více než 50 % přípravy bábovky již hotové. Jak tento pokrm dokončit?
Dokončující kroky jablkové bábovky
V této fázi vám už stačí poslední dva kroky. Tím prvním je vymazání a vysypání formy. Druhým krokem je pečení, a to na 150 stupňů celsia po dobu jedné hodiny. Jakmile uplyne jedna hodina, necháme jablkovou bábovku vychladnout a poté můžeme začít servírovat. Uvidíte, že vám jablková bábovka přinejmenším zachutná stejně, jako ta klasická, jak jsme již taktéž uvedli v předchozích odstavcích.