Grilované vepřové koleno se na jídelníčcích lidí příliš často neobjevuje. Pokud máte v plánu pořádat oslavu a objednali jste si kvalitní a chutné pivo, pak by právě tento pokrm neměl u vás na stole chybět. Proč si čas od času nedopřát grilované vepřové koleno? Povíme vám, jak jej připravit, a to během relativně krátké doby. Nemusíte se bát toho, že byste přípravu grilovaného vepřového kolena nezvládli.
Připravujeme grilované vepřové koleno
Jaké ingredience budete potřebovat k přípravě grilovaného vepřového kolena? Na přípravu grilovaného vepřového kolena si připravte lžíci medu, lžíci hořčice, lžíci grilovacího koření. Dále nesmíte zapomenout také na 75 ml oleje, 500 ml piva, 10 ks pepře celého, 5 ks nového koření, 2 ks bobkového listu, sůl a pepř mletý. Sůl i pepř mletý bude záviset od vaší chuti. Rozhodně není dobré to se soli příliš přehánět. Tím pokazíte chuť grilovaného vepřového kolena. V neposlední řadě nesmíte zapomenout také na 1 ks vepřového kolena. I vepřové koleno by mělo být kvalitnější.
Jako první očistíme vepřové koleno. Poté je zapotřebí nařezat kůži, a to ve tvaru mřížky. Nyní si vezmeme med, hořčici, grilovací koření, sůl, pepř a olej. Tyto ingredience smícháme. Touto marinádou potřeme koleno. Koleno je nutné potřít ze všech stran. Připravené vepřové koleno položíme na hliníkový tácek. Tácek by neměl mít díry. Vepřové koleno podlijeme pivem. Následně přidáme zbývající koření a takto připravené vložíme do roztopeného grilu. Necháme grilovat přibližně po dobu asi 2,5 hodin.
Dokončujeme grilované vepřové koleno
Po dokončení procesu je grilované vepřové koleno hotové. Podávat jej můžete s chlebem. Na jarní nebo letní grilování se tento pokrm hodí. Zvlášť ve chvíli, kdy máte s přáteli také bečku piva. Přejeme vám dobrou chuť. Příprava není nijak náročná. Nemusíte se bát toho, že by tento pokrm nezvládl připravit i úplný začátečník.