iMnam.cz
  • Mňam TV
    • Novinky
    • Pořady
    • Program
    • Jak naladit v TV?
    • Kariéra
  • Recepty
    • Recepty Josefa Maršálka
    • Předkrmy
    • Polévky
    • Saláty
    • Těstoviny
    • Maso
    • Ryby a mořské plody
    • Vegetariánské
    • Dezerty
    • Nápoje
  • Inspirace
    • Suroviny
    • Postupy při vaření
    • Novinky v gastronomii
    • Směry ve výživě
    • Vychytávky při vaření
  • Kuchyň
    • Testujeme za vás
    • Tipy pro hospodyňky
  • Zdraví
  • Soutěže
  • Škola vaření
    • Vaření
    • Pečení
    • Diváci se ptají
  • Hobby TV – to nejlepší pro Váš domov
  • Mňau TV – pro všechny milovníky zvířátek
  • Hobby Shop – nákupní galerie

iMnam.cz

  • Mňam TV
    • Novinky
    • Pořady
    • Program
    • Jak naladit v TV?
    • Kariéra
  • Recepty
    • Recepty Josefa Maršálka
    • Předkrmy
    • Polévky
    • Saláty
    • Těstoviny
    • Maso
    • Ryby a mořské plody
    • Vegetariánské
    • Dezerty
    • Nápoje
  • Inspirace
    • Suroviny
    • Postupy při vaření
    • Novinky v gastronomii
    • Směry ve výživě
    • Vychytávky při vaření
  • Kuchyň
    • Testujeme za vás
    • Tipy pro hospodyňky
  • Zdraví
  • Soutěže
  • Škola vaření
    • Vaření
    • Pečení
    • Diváci se ptají

Nechte se inspirovat a neplýtvejte potravinami!

Věděli jste, že velké množství potravin se vyhodí? Na každého člověka to následně ročně může vyjít až na několik desítek kilogramů surovin, jež končí v odpadkovém koši. Pokud i vy vyhazujete relativně často do odpadkového koše potraviny, je nejvyšší čas se tomuto procesu vyhnout. Samozřejmě, že ne vždy to lze, ale není špatné se o to alespoň nějakou cestou pokusit a zbytečnému vyhazování říct částečně sbohem.

Jak celý proces začíná?

Potraviny se nejprve musí koupit v supermarketu. Tady začíná vaše cesta. Ne každá surovina, kterou koupíte v supermarketu se spotřebuje. Občas se může stát, že je potravina zkažená už v momentě, kdy si ji dáváte do vozíku. V jiných případech se zkazí u vás doma, protože ji buď to nezkonzumujete včas nebo ji špatně uskladňujete. Ať už je váš problém jakýkoliv, poznejte kouzlo některých tipů, které vám pomohou životnost potravin prodloužit. Jestliže se je naučíte, zvyšujete tím šanci na prodloužení celkové životnosti. Potraviny tak nebudou zbytečně končit v odpadkovém koši.

Spousta lidí dělá problém v tom, že neví, jaké potraviny umístit do ledničky a jaké naopak ne. Potraviny, které nepatří do ledničky se tak poté kazí a jejich životnost klesá. To vede k tomu, že je nestačíte včas zpracovat. V první řadě musíte tedy pochopit, jaké potraviny patří do ledničky. Teprve poté se lze posunout dále. To ovšem platí i pro opačný proces. Dáváte raději potraviny do skříně, která je na to určená? Co když ale patří do ledničky? Tyto informace jsou velice důležité a prioritní. Zkuste se na ně tedy zaměřit. 

Vakuování a mražení

Potraviny můžete i vakuovat nebo je zamrazit. Jde o jeden z tipů, jak prodloužit jejich životnost. Opět ale buďte opatrní, ne každá potravina lze totiž vakuovat nebo zmrazit. Podobně, jako u předchozího procesu si zjistěte, co můžete vakuovat a co naopak ne. Stejné je to i u mražení. Mražení prodlouží trvanlivost potravin v některých případech až o mnohonásobně více.

Zbylo vám malé množství jídla neboli tzv. zbytky? Zužitkujte i ty, stačí se zaměřit na malé pokrmy. Ty následně můžete zkonzumovat k večeři nebo svačině. Nevyhazujte zbytečně jídlo, jestliže je ještě ve výborném stavu, a to ani v momentě, kdy se jedná o malé množství.

Nechte se inspirovat a neplýtvejte potravinami! was last modified: 26 června, 2020 by Miro Čenger
Miro Čenger

Mohlo by vás zajímat

Jak ozvláštnit polévky

Polévka jako z luxusní restaurace: Stačí přidat tyhle ingredience

Tohle jsou triky prodejců: Nenechte se napálit!

Druhy dýní a co z nich připravit

Květáková polévka krok za krokem

Upečte si doma tradiční štrúdl

Jak uspořádat perfektní brunch pro přátele?

Partneři

ZNÁTE Z TV

  • Květáková polévka krok za krokem

  • Máslo nebo margarín, jaká surovina je lepší?

  • Co byste měli vědět o česneku

  • Zlatka_Otavova

    Jak připravit perfektní sněhové pečivo? Radí odbornice Zlatka Otavová

  • Jaké suroviny jíst v lednu: Polníček nabitý vitamíny

  • Jakým jídlem umocníte chuť oblíbeného svařáku?

Tipy pro zdraví

  • Máslo nebo margarín, jaká surovina je lepší?

  • Co byste měli vědět o česneku

  • Ovoce přináší moho výhod pro naše zdraví

    Zpátky do formy po svátcích: Recepty na jídla, po kterých nepřiberete

  • Chraňte se před koronavirem, jezte vitamin D! Ve článku se dozvíte, v jakých jídlech ho naleznete

  • Jak nepřibrat na homeoffice? Tyhle potraviny zařaďte do jídelníčku

Mňam TV

Mňam TV

Provozovatelem televizního vysílání programu Mňam TV je společnost S & P Broadcasting a. s., se sídlem Dukelských hrdinů 976/12, 170 00, Praha 7, Holešovice, IČ: 04117310 („SPB“).

S SPB můžete kdykoliv navázat kontakt na shora uvedené adrese sídla nebo v běžné pracovní době na telefonním čísle: +420 736 102 018, případně na emailové adrese info@spbroadcasting.cz

Orgánem dohledu nad provozováním televizního vysílání programu Mňam TV je Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, Škrétova 44/6, 120 00  Praha 2, Česká republika, www.rrtv.cz

iMnam.cz

  • Novinky
  • Osobnosti
  • Jak naladit v TV?
  • Pořady
  • Program
  • Kariéra
  • Kontakt
Facebook Instagram Youtube Email

2021 © S&P Broadcasting a.s., Dukelských hrdinů 976/12, 170 00, Praha 7. Všechna práva vyhrazena.