Žloutky nemusíte vyhazovat, jestliže víte, jak s nimi naložit. Pokud vás nenapadá žádný recept, jež se skládá ze žloutků, pak jste tady správně. Neplýtvejte se surovinami, zvlášť v této době. Snažte se naopak každou jednotlivou surovinu využít k dalším uvaření. Uvidíte, že v konečném důsledku existuje velké množství receptů, které vám pomohou zpracovat žloutky.
Žloutky jsou vynikající surovinou
Uvařit se dá prakticky z téměř každé suroviny, na kterou narazíte. To platí i o žloutcích. I s nimi lze v kuchyni dobře pracovat. Připravit z nich můžete například těsto, a to jak na sladké, tak slané pochutiny. Dále z nich hravě připravíte také krém do zákusků nebo omáčku. Existuje hodně zákusků, které využívají při tvorbě žloutky. Jedním z nich je například i indiánek. Zákusek, který si získal obdiv lidí po celém světě. V následujícím odstavci vám popíšeme, jaká slaná jídla si dokážete připravit ze žloutků. Napadá vás v tuto chvílí nějaké jídlo? Že ne? Stačí se podívat níže.
V první řadě vám popíšeme slaná jídla připravovaná pomocí žloutků. Ze slaných jídel lze do seznamu zařadit například tatarský biftek, těsto na těstoviny, polévky, domácí majonézu nebo holandskou omáčku. Sladká jídla nabízí seznam bohatší a není se čemu divit. Z větší částí se žloutky hodí převážně do sladkých pokrmů. Co tedy z nich můžete připravit? Například vaječný likér, domácí zmrzlinu, linecké těsto, žloutkové řezy nebo rakvičky. Pochopitelně je seznam daleko obsáhlejší. Výše jsme vám však uvedli nejvyužívanější recepty.
Žloutky nevyhazovat
Co z toho tedy plyne? Za žádných okolností žloutky nevyhazujte. Pokud jste dobrým kuchařem nebo kuchařkou a umíte připravovat recepty, bude se vám výše uvedený seznam jídel náramně hodit. Poté už si stačí jen vyhledat recept, který si budete chtít připravit. Na závěr na vás čeká kvalitní pokrm, který bezesporu oceníte.