Kdo by neměl rád koprovku s vejcem. Tento chutný pokrm je oblíbenou českou klasikou, která ani v nejmenším neurazí. Pokud jste dostali na koprovou omáčku s vejcem chuť, není nic jednoduššího, než si tento recept připravit svépomocí doma. Nemusíte nutně chodit do restaurace, když si snadno jídlo připravíte doma. Jaké ingredience budete na přípravu pokrmu potřebovat? Následujte nás.
Příprava ingrediencí a postupu na koprovou omáčku s vejcem
V první řadě se neobejdete bez 4 ks vajíček, 2 lžíci másla, 3 lžíci hladké mouky, 1 l hovězího vývaru, 250 ml smetany ke šlehání a 2 lžíci cukr krupice. Tím však příprava ingrediencí zdaleka nekončí. Další důležité ingredience vám představíme nyní. K přípravě koprové omáčky s vejcem budete dále potřebovat také 1 kg brambor menších rozměrů, citronovou šťávu z jednoho citronu, svazek kopru a sůl. Sůl slouží pouze pro dochucení jídla, takže bude záležet na vás, jaké množství do pokrmu přidáte. Ne každý má v oblibě sůl, a tak je důležité použití soli důkladně zvážit.
Po přípravě ingrediencí se můžeme pustit do přípravy pokrmu. Brambory očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Následně uvaříme vejce, a to natvrdo. Jakmile vejce vychladnou, oloupeme je. Připravte si hrnec a do něho nechte rozehřát máslo. Po rozehřátí přisypeme mouku a na středním plameni z ingrediencí umícháme jíšku. Po vytvoření jíšky zalijeme vývarem. V další fázi rozmícháme metlou a osolíme. Opět na mírném plameni necháme povařit, a to po dobu 25 až 30 minut. Do omáčky přidáme ještě smetanu, cukr a citronovou šťávu. Takto můžeme znovu osolit.
Jak dokončit recept na koprovou omáčku s vejcem?
Na závěr přidáme nasekaný kopr. Omáčku lze servírovat nejenom s brambory, ale také houskovým knedlíkem. Pokud máte každý den pokrmy s masem, pak je čas na změnu. Proč si k jídlu nedopřát vejce? Přejeme vám dobrou chuť.