Měli byste zájem o to, udělat si doma velice chutné a zároveň nadýchané rohlíčky s povidly? Pak jste tady správně, protože vám prozradíme recept, jak si právě takové rohlíčky připravit u sebe doma. Na závěr je posypete moučkovým cukrem. Finální výsledek vám bude připadat, jako z cukrárny.
Rohlíčky s povidly
Žádný recept se neobejde bez těch správných surovin. Suroviny jsou základem úspěchu, připravujete-li si recept ve svém domácím prostředí. Pokud chcete docílit chutných rohlíčků s povidly, zaměřte se na každou jednotlivou surovinu. K přípravě receptu budete potřebovat 500 g hladké mouky, 350 ml mléka, 125 g rozpuštěného másla, 40 g droždí, 1 lžíci moučkového cukru a 1 lžíci soli. Dále ale nezapomeňte také na moučkový cukr, jež bude sloužit k posypání, 1 vejce a švestková povidla, která naopak slouží pro naplnění rohlíčků.
V této fázi máte ingredience připravené a můžete se pustit do přípravy receptu. Vezměte si mísu a do té nasypte hladkou mouku. Poté vytvořte uprostřed důlek a vlijte do něho vlažné mléko, a to společně s rozpuštěným máslem. V dalším kroku přidáme také rozdrobené droždí, moučkový cukr a sůl. Všechny tekutiny zpracujeme vidličkou. Následně ještě pomocí vařečky nebo kuchyňského robotu ingredience zpracujeme. Je potřeba těsto zpracovat tak, aby se přestalo lepit na stěny mísy. Těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na poloviny. Z každé částí vyválíme kulatou placku o síle půl centimetru.
Pokračujeme s přípravou rohlíčku s povidly
Poté pomocí nože rozdělíme na 8 trojúhelníků, podobně, jako krájíte pizzu nebo dort. Na užší stranu umístěte povidla. Podotýkáme, že je potřeba povidla umístit na všechny jednotlivé trojúhelníky. Následně zarolujeme do tvaru rohlíčku. Nyní každý jednotlivý rohlíček vložíme na plech, který je vyložený pečícím papírem a necháme potřít rozšlehaným vejcem.
Rohlíčky necháme péct po dobu asi 20 minut, a to na 180 stupňů celsia. Jakmile jsou rohlíčky upečeny, posypeme je moučkovým cukrem a vychladlé podáváme.