iMnam.cz
  • Mňam TV
    • Novinky
    • Program
    • Pořady
    • Jak naladit v TV?
    • Kariéra
  • Recepty
    • Josefovy recepty z pořadu Čas na TE.BE.
    • Předkrmy
    • Polévky
    • Saláty
    • Těstoviny
    • Maso
    • Ryby a mořské plody
    • Vegetariánské
    • Dezerty
    • Nápoje
  • Inspirace
    • Suroviny
    • Postupy při vaření
    • Novinky v gastronomii
    • Směry ve výživě
    • Vychytávky při vaření
  • Kuchyň
    • Testujeme za vás
    • Tipy pro hospodyňky
  • Zdraví
  • Soutěže
    • S Fumbi o 20.000 Kč
  • Škola vaření
    • Vaření
    • Pečení
    • Diváci se ptají
  • Hobby TV – to nejlepší pro Váš domov
  • Mňau TV – pro všechny milovníky zvířátek
  • Hobby Shop – nákupní galerie

iMnam.cz

  • Mňam TV
    • Novinky
    • Program
    • Pořady
    • Jak naladit v TV?
    • Kariéra
  • Recepty
    • Josefovy recepty z pořadu Čas na TE.BE.
    • Předkrmy
    • Polévky
    • Saláty
    • Těstoviny
    • Maso
    • Ryby a mořské plody
    • Vegetariánské
    • Dezerty
    • Nápoje
  • Inspirace
    • Suroviny
    • Postupy při vaření
    • Novinky v gastronomii
    • Směry ve výživě
    • Vychytávky při vaření
  • Kuchyň
    • Testujeme za vás
    • Tipy pro hospodyňky
  • Zdraví
  • Soutěže
    • S Fumbi o 20.000 Kč
  • Škola vaření
    • Vaření
    • Pečení
    • Diváci se ptají

Máslo nebo margarín, jaká surovina je lepší?

V potravinách čas od času narazíte na různé souboje. Tyto souboje jsou zapříčiněny lidmi, protože se dělí na dvě skupiny. Ta jedna dává přednost v soubojích potravině číslo 1, zatímco druhá skupina se přiklání na stranu potraviny číslo 2. K těmto soubojům patří i souboj mezi máslem a margarínem. Jaká surovina je zdravější? Na co se při výběru zaměřit? Nahlédněte na toto téma s námi.

Máslo vs margarín

Máslo je vyráběno především ze zakysané nebo sladké smetany. Je potřeba vědět několik faktorů o této surovině. Kdy můžeme máslo označit za opravdové máslo? Pouze ve chvíli, kdy obsahuje přibližně 85% mléčného tuku. Dále je nutné znát maximální hodnotu vody. Ta nesmí v másle přesáhnout hranici 20 %. V neposlední řadě musí mít máslo maximálně 2 až 3 % tukuprosté mléčné sušiny. Pokud bychom máslo porovnávali s margarínem, souboj by z pohledu složení a surovin prohrál. Jinými slovy je margarín zdravější. Proč si větší část lidí kupuje v supermarketech máslo?

Odpověď je snadná. Na máslo je člověk prakticky naučen už od samého dětství. Je to zapříčiněno jeho chutí. Ne každému chutná margarín. Tím, že je margarín zdravější a obsahuje jiné složení není chuťově srovnatelný s máslem. Na druhou stranu se dá na margarín zvyknout. Jen je potřeba ho konzumovat častěji. Mnoho obyvatel to však po pár dnech vzdá. Velké procento už margarínu nedává šanci již při druhém nákupu. Rozhodně si nemyslete, že je margarín náhražkou másla, protože tomu tak skutečně není.

Vše je o životním stylu

Pokud nemáte žádné zdravotní potíže nebo vám lékaři nezakázali vyřadit máslo ze svého jídelníčku, můžete jej tam ponechat. Jestliže vám lékař doporučil zdravěji jíst a více se hýbat, pak je dobré začít přemýšlet nad margarínem a máslo zcela vyřadit. To už bude záležet na vás. Jen vy sami víte, jak se cítíte. Dodržujete-li zdravý životní styl a konzumujete máslo, rovněž je dobré popřemýšlet nad tím, že byste jej nahradili.

Máslo nebo margarín, jaká surovina je lepší? was last modified: 19 ledna, 2021 by Miro Čenger

Mohlo by vás zajímat

Domácí tortilly, výborné a snadné na přípravu

Báječná celerová polévka

LÍPA – národní strom i pramen zdraví: Využijte její síly naplno!

Jak správně skladovat maso?

Proč zařadit vajíčka do svého jídelníčku?

5 potravin, které vás v těchto vedrech zaručeně ochladí

Partneři

ZNÁTE Z TV

  • Proč se zaměřit na kvalitní suroviny

  • Jaké věci se vám v kuchyni budou hodit

  • Výtečný malinový dort

  • Hrachová polévka jako chutný pokrm

  • Proč konzumovat vývar

  • Chutná sýrová omáčka, kterou připravíte za pár minut

Tipy pro zdraví

  • Proč dodržovat zdravou stravu

  • Zelené smoothie

    Podzimní životabudič: Smoothie nabité vitamíny

  • Velký přehled svačin do školy!

  • Slunečnice

    5 vitamínů, které nám chybí nejčastěji! Najdete je v těchto potravinách!

  • Otuzovani

    Otužování zvyšuje imunitu: Tipy pro začátečníky

Mňam TV

Mňam TV

Provozovatelem televizního vysílání stanice Mňam TV je společnost S&P Sales House s.r.o., se sídlem Dukelských hrdinů 976/12, 170 00 Praha 7 — Holešovice, IČO: 03528383 („SPSH“). Vlastníkem licence televizního vysílání stanice Mňam TV je společnost S&P Broadcasting a.s., se sídlem Dukelských hrdinů 976/12, 170 00 Praha 7 — Holešovice, IČ0: 04117310 („SPB“).

S S SPB můžete kdykoliv navázat kontakt na adrese sídla uvedené výše nebo v běžné pracovní době na telefonním čísle: +420 774 959 151, případně na emailové adrese officespsh@gmail.com

Orgánem dohledu nad provozováním televizního vysílání stanice Mňam TV je Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, Škrétova 44/6, 120 00  Praha 2, www.rrtv.cz

Provozovatelem stránek www.imnam.cz je S&P Sales House s.r.o.

iMnam.cz

  • Novinky
  • Osobnosti
  • Jak naladit v TV?
  • Pořady
  • Program
  • Kariéra
  • Kontakt
Facebook Instagram Youtube Email

2022 © S&P Sales House s.r.o., Dukelských hrdinů 976/12, 170 00, Praha 7. Všechna práva vyhrazena.

Tyto webové stránky používají soubory cookie ke zlepšení uživatelského zážitku. Používáním našich webových stránek souhlasíte se všemi soubory cookie v souladu s našimi zásadami používání souborů cookie.
Akceptovat vše
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDélkaPopis
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
ULOŽIT A PŘIJMOUT