Během workshopu v pražské MAKRO akademii měli čeští šéfkuchaři možnost naučit se filozofii a postupy od michelinského kuchaře Svena Elverfelda. Ten z Německa do Prahy dorazil hned s celým týmem restaurace Aqua spadající pod řetězec Ritz – Carlton, aby účastníky seznámil s menu o šesti chodech, včetně signature dish, pověstné zmrzliny připravené ze šampaňského a másla namísto smetany.
„Mám rád jednoduché věci, ale při fine dining to neznamená vždy totéž. V menu restaurace Aqua najdete pokrmy založené na 2 či 3 ingrediencích. Každá z nich je ale upravena třeba 3 kuchařskými technikami,“ vysvětluje Elverfeld a dodává: „Jídlo tak získá na textuře i chuti, je komplexní a samo o sobě zážitek. Nikdy to není nuda!“ Většinu surovin použitých v menu si tým vybral před workshopem přímo v MAKRO Stodůlky, které je partnerem celé akce.