Rychlé vegetariánské recepty jsou na lehkou večeři vynikající. Jenže co když dostanete chuť na masové jídlo, které pořádně zasytí? Pak zapomeňte na zeleninu, avokádové dipy i quinou a připravte si třeba staré dobré jehněčí ragú s rýží.
1. Jehněčí maso očistěte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte trochu másla a oleje a nechte v něm nejprve trochu zezlátnout na jemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte maso, které se hezky zatáhne a uchová si šťavnatost. Nakonec zasypte lžící mouky a dobře promíchejte. 2. Přidejte asi 3 hrnky zeleninového vývaru a bílé víno, tak aby bylo maso zcela ponořené. Oloupané mrkve nakrájejte na kolečka, žampiony vyndejte z plechovky, nechte okapat a vše přidejte do hrnce s masem. 3. Vařte na mírném stupni asi hodinu a půl až dvě. Pravidelně kontrolujte a přidávejte vývar nebo vodu. 4. V misce smíchejte smetanu s vaječným žloutkem a citrónem. Při konci vaření přilijte směs do hrnce, ochuťte solí a pepřem, promíchejte a podávejte doplněné rýží.Ingredience
Postup