Ve dnech, kdy spěcháte, vám toto jídlo velmi ušetří čas a navíc ho všichni ocení. Děti o to víc, když jim k němu nabídnete kvalitní kečup. A vy si ho doplňte okurkovým nebo listovým salátem.
Ingredience
- 2 balení listového těsta
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 300 g šunky
- 300 g tvrdého sýru
- 2 vejce
- petržel
- tymián
Postup
1. Na pomoučněném vále vyválejte těsto do obdélníku. Potřete hořčicí, poklaďte šunkou a posypte sýrem.
2. Těsto zarolujte po kratší straně a přitisknutím jeho konců zajistěte, aby těsto drželo tvar. Dejte vychladit do lednice na 20 minut.
3. Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto rozkrájejte na stejně široké šneky, vyskládejte je na pečicí papír a potřete rozkvedlaným vajíčkem. Pečte cca 15 minut. Po vyjmutí z trouby je posypte nasekanou petrželí a tymiánem.