Dnešní recept s vámi sdílíme spíš pro zajímavost. Je poměrně náročné připravit klasický pokrm novozélandských Maorů. Na druhou stranu nás bude velmi těšit, pokud se do tohoto dobrodružství pustíte. Určitě pro vás bude zážitkem příprava tohoto jídla z rodné země Annabel Langbein, jejíž pořady můžete sledovat na Mňam TV. Budete potřebovat několik netradičních pomůcek, které pro přehlednost uvádíme v Ingrediencích. Toto je jeden ze způsobů přípravy Hangi.
Ingredience
- 350 g kuřecího masa
- 350 g vepřového masa
- 350 g tuňáka
- 200 g stejně velkých nových brambor se slupkou
- 200 g stejně velkých batátů
- 3 barevné papriky
- 1 cuketa
- koření na dochucení podle vaší volby
- lávové kameny
- košíky z ocelového pletiva
- pytlovina
- alobal
Postup
1. Nejprve mají práci muži. Nechte je nahřát lávové kameny. Potom ať vyhloubí díru do země.
2. Vy připravte jídlo. Omyjte brambory, papriky, cuketu, nakrájejte na stejně velké kousky. Maso také. Ochuťte podle nálady.
3. Zabalte zvlášť do alobalu maso, zvlášť rybu, zvlášť zeleninu. Balíčky vložte do ocelových košíků. Na dno maso, potom zeleninu.
4. Rozžhavené kameny vložte do díry a přikryjte je namočenou pytlovinou. Tu po chvíli sejměte. Na kameny položte košíky.
5. Košíky přikryjte mokrou pytlovinou v několika vrstvách, ale tak, aby nezasahovala do kamenů. Pytlovinu upevněte, potom díru v zemi zaházejte hlínou a nechte 4 hodiny dusit. Výsledkem bude krásně měkké a šťavnaté maso i zelenina.
Vyzkoušejte další recepty z Nového Zélandu: