Rozplývají se na jazyku, jsou měkoučké a vláčné. Toto pečivo si zamilujete hned po prvním zakousnutí. Můžete si je dát jen tak nebo jako přílohu například k okurkovému nebo caesar salátu.
Ingredience
- 6 lžic másla
- 200 ml plnotučného mléka
- 100 ml vody
- 500 g hladké mouky
- balíček sušených kvasnic
- 1 lžíce cukru
- 2 lžičky soli
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
- 3 lžíce nasekané petržele
- 1 velké vejce
Postup
1. Do vlažného mléka vysypte kvasnice, posypejte cukrem, zakryjte utěrkou a nechte 10 minut pracovat.
2. Mouku smíchejte se sypkými ingrediencemi a bylinkami, poté přidejte kvasnice, máslo a vejce a vodu a promíchejte ručně nebo v robotu.
3. Těsto posypte hladkou moukou a nechte kynout 30 minut.
4. Poté z něj vytvarujte bochánky a nechte kynout na pečicím papíru položeném na plechu dalších 20 minut.
5. Bochánky jemně potřete vodou, aby v troubě nevyschly a pečte cca 20 minut, dokud nezezlátnou.